I stedet for at hyre et flyttefirma, så kan du spare penge på at klare flytningen selv. Det vil være en god ide at alliere dig med dine nærmeste venner og familie, så du ikke er fuldstændig alene om det. Derudover er god forberedelse nøgleordene, der gør flytningen til en leg. Her får du nogle praktiske tips til, hvordan du selv håndtere din næste flytning.
Lav en udførlig køreplan for din flytning
Før du begynder at pakke din bolig ned i flyttekasser, starter du med at lave en køreplan, der dækker over alle de vigtige gøremål og datoer. På den måde forbliver din flytning overskuelig, og du udgår alt for stressede situationer. Din køreplan kan bl.a. indeholde nogle af følgende overvejelser:
- Fastlæg datoer, der skal bruges til at pakke og flytte boligen (vær realistisk)
- Lav en indkøbsliste til de ting, som du skal bruge ifm. flytning (se næste afsnit)
- Hvilke ting skal oplagres
- Find dit transportmiddel
- Bestem rækkefølgen for dine flytteting
- Inddel dine hold. Hvem pakker og hvem tager imod flyttelæsset?
Hvad skal du bruge ifm. din flytning
Du evt. også lave dig en liste over alle de ting, som du skal bruge ifm. din flytning. Denne liste vil sandsynligvis indebære nogle af de mest essentielle ting, som du kan læse om her:
Flyttebil/trailer. Du kan ikke flytte uden en flyttebil eller en trailer. Flyttebiler og trailers kan lejes til fornuftige priser, hvis du surfer lidt rundt på nettet og sammenligner priser hos diverse udbydere. Hos nogle byggemarkeder kan du endda låne en trailer helt gratis. Du skal du være opmærksom på diverse forsikringer, så du er godt dækket ind.
Flyttehjælpere. Du skal have fat i ekstra hænder, når du skal begynde at flytte. Det sparer dig for en masse tid, og gør hele din flytteproces hyggeligere.
Flyttekasser. Du skal have fat i mange flyttekasse – flere end du regner med. De kan både købes og lejes, men spørg først dine venner eller din familie, så kan du også spare lidt penge der.
Bobleplast, bølgepap og tæpper. Dette er et absolut must, hvis du ikke vil have, at dine skrøbelige ting skal gå i stykker. Det kan også være en god ide at anskaffe sig noget bølgepap. Det fungerer som god beskyttelse til større møbler, tv, computer, PlayStation osv.
Snacks. Du må aldrig gå ned på sukker. Det giver masser af energi, når overskuddet begynder at dale.
Hvordan pakker du dine ting bedst muligt
Dine flyttekasser må ikke veje for meget, da det vil være ekstra besværlige at flytte. Derudover skal alt porcelæn og glas pakkes for sig selv (husk bobleplast). Husk at sorter dine flyttekasser, så indholdet er det samme. Det er også en god ide at markere flyttekassen med det bestemte indhold – f.eks. ”køkkenudstyr”.
Dét skal du passe på, når du flytter
Når du selv står for flytningen, så skal selvfølgelig passe på, at du ikke får unødvendige skader. Gå hellere to gange i stedet for at anstrenge dig for meget. Sørg også for at din flyttebil altid er overvåget af mindst en person, så du undgår tyveri.
Når du anvender din egen bil til flytning, kan uheldet også være ude, hvor du kan have brug for vejhjælp. Du kan f.eks. gå i stå på motorvejen eller andre steder, hvor det vil være fornuftigt at være tilmeldt en service, der tilbyder vejhjælp. Se de forskellige priser på vejhjælp her.
Sådan finder du et hus til leje
Nu sidder du måske og tænker, at du er frisk på at finde en ny lejebolig. I den forbindelse kan du f.eks. besøge Husvild.dk, som har over 6000+ ledige boliger i hele Danmark på nuværende tidspunkt. Dette dækker bl.a. over hus til leje på Sjælland, Fyn, Bornholm og Jylland. Hvis du også vil finde et hus til leje, så klik her.