Det er meget populært med en frokostordning på arbejdspladsen. Og det er der rigtig god grund til. En god frokostordning sikrer sund og lækker mad, som holder dine medarbejdere mætte og glade hele dagen. Det hjælper på stemningen på arbejdspladsen, og forbedrer dermed arbejdsmiljøet, og det øger energiniveauet og dermed også produktiviteten. Dertil kommer, at en frokostordning letter medarbejdernes hverdag, da de ikke skal tænke over madpakke. Det er noget de virkeligt vil sætte pris på. Hvilket igen øger arbejdsmoralen og arbejdsglæden. Der er altså mange gode grunde til at vælge at tilbyde en frokostordning på din arbejdsplads, og her kommer 3 ting du skal tænke over, når du skal vælge den rette af slagsen.
Kantine eller catering?
Afhængig af din virksomheds størrelse, kan du vælge mellem at have en kantine, eller få lavet en frokostordning hos et cateringfirma. Hvis din arbejdsplads er af lille eller mellem størrelse, kan det oftest bedst betale sig med frokost levering fra et cateringfirma. Ved at vælge catering, sparer du på udgifterne til et køkken, samt personale hertil. Hvilket altså godt kan betale sig, hvis din virksomhed er af mindre størrelse. Har du til gengæld en stor virksomhed, med mange ansatte, vil en kantine muligvis være en investering der tjener sig hjem over tid. Men overvej nøje hvad der er det rette valg for dig, og tjek gerne hvilke tilbud der er på frokost catering i dit område. Måske bliver du overrasket over både udbud og pris.
Hvad spiser dine medarbejdere?
Naturligvis skal du have med i tankerne, hvad dine medarbejdere spiser, når du vælger en frokostordning til arbejdspladsen. Det kan selvfølgelig være et vidt begreb, og dine medarbejdere kan have utroligt forskellige madvaner. Men der er alligevel gerne et overordnet behov, som du kan tage stilling til. Det er jo ikke ligegyldigt, om arbejdspladsen primært har medarbejdere med et hårdt fysisk arbejde, eller om det primært er kontorpersonale. Du skal med andre ord tage hensyn til energibehovet, lige så vel som smag for typen af mad. Når det kommer til type, så vælg enten noget du ved, alle kan lide, eller sørg for, at der er mulighed for at vælge til og fra. På den måde sikrer du dig, at alle får noget at spise til frokost.
Økologisk mad eller mad på budget?
Du skal overveje, hvilke værdier der er vigtige for din arbejdsplads, når du vælger frokostordning. Er det prisen der er vigtigst? Eller er det at maden er økologisk? Eller noget helt tredje måske? Når du har besluttet dig for, hvilke grundlæggende værdier, maden skal vælges ud fra, bliver det let at finde den rette løsning.
Uanset om det er catering eller kantine, skal du tage højde for dine medarbejderes smag og appetit, samt energibehov. Men du skal også have virksomhedens værdier og økonomi med i tankerne, når du vælger frokostordning på din arbejdsplads. Det er 3 ting, som du skal overveje, når du skal finde frokostordning til din arbejdsplads. Gør du det, finder du helt sikkert den rette.