Svaret på det spørgsmål afhænger blandt andet af din alder. Folk over 25 har helt sikkert spillet diverse spil, der ikke er digitalt baserede, mens der blandt yngre muligvis er nogle, der aldrig har fået den tanke, at man kan spille spil, der ikke kræver strøm og wifi.
Spil er sundt for hjernen
De fleste spil er faktisk rigtig gode til at holde gang i vores hjerne. De er i større eller mindre grad hjernegymnastik. Desværre så ser det lidt tungere ud, når vi kigger på, hvorvidt spil er godt for resten af kroppen. De fleste af os kunne godt trænge til at bevæge os lidt – eller meget – mere. Heldigvis har den store popularitet e-sport har fået sat fokus på, at man faktisk bliver bedre til at spille, hvis man også fysisk er i god form.
Analoge spil
Rigtig mange digitale spil har efterhånden også et socialt aspekt, men der er noget helt specielt ved at sidde omkring et bord med andre og spille analoge spil. Det giver nogle ekstra dimensioner. En helt simpel ting som øjenkontakt, kan helt ændre den taktik, man havde lagt. Kan man måske narre sin modstander til at begå fejl via øjenkontakt, så gør man det.
Hvad skal vi spille?
Der findes et utal af sjove spil, der ikke kræver anden energi end den, du selv bidrager med. En af klassikerne er raflebægeret, der kan bruges til et utal af spil for eksempel Snyd, Meyer eller Yatzy. Derudover findes der et utal af brætspil. Raflebægeret har den fordel, at antallet af deltagere er ligegyldigt.
Spil er rigtig god underholdning uanset, hvilken platform det foregår på. Har du endnu ikke prøvet at spille analogt, så kan det anbefales at prøve det. Det er helt banalt sagt rigtig sjov underholding for folk i alle aldre.