Du har næsten helt sikkert hørt den store debat om klimaet, og hvordan vi alle bliver nødt til at gøre noget, hvis vi skal have en chance for at redde vores planet. Men det kan godt være svært at se, hvad du kan gøre i din hverdag for at gøre en forskel. Et af de områder hvor du kan gøre en forskel i din dagligdag, er i dit energiforbrug. Det kan du læse mere om herunder.
Hvorfor skal du overveje en ny energiforsyning
Et af de steder hvor din bolig er en belastning for miljøet, er ved den energi du bruger på forskellige ting. Det er f.eks. den energi, der skal bruges til at varme din bolig op, varme dit vand o.l., der ikke er super godt for miljøet. Alt efter hvilken energikilde du bruger, sker der nemlig under produktionen af denne energi en udledning til atmosfæren, som er med til at fremme den globale opvarmning, der flere steder allerede er tegn på. Derfor er den bedste løsning for miljøet, hvis du finder en mere bæredygtig måde at få din energi på – og dette er der heldigvis rig mulighed for i dag.
Hvilke energiforsyninger bidrager så til bæredygtigheden?
Hvis du gerne vil gøre en forskel for miljøet via din energiforsyning, er der flere forskellige alternativer, der kan tages i brug. En af dem, er solceller. Solceller er ikke en individuel løsning, da energilagringsproblemerne ikke gør det muligt at lagre nok energi til, at det kan dække dit forbrug hen over vinteren, hvor der naturligvis vil blive produceret mindre energi grundet de færre timer med sollys. Til gengæld vil du hen over sommeren kunne klare dig på bæredygtig energi, mens du kan slukke for f.eks. fjernvarmen og på den måde spare miljøet for en del udledning.
Et andet alternativ er jordvarme. Jordvarme er en energiform, hvor varmen løber igennem slanger under jorden. Der findes både vertikal og lodret jordvarme, hvor den mest optimale bl.a. kommer an på, om du har nok have til at grave mange meters slanger ned under – ellers er det bedst med lodret jordvarme, som i stedet går mange meter lodret ned i jorden på det samme sted. Læs GreenMatch.dks guide til vertikal eller lodret jordvarme i dag, så du snart kan komme i gang med at gøre dit energiforbrug mere bæredygtigt, mens du nyder noget af den billigste energi.